Tillfällig byggpaus för etapp 4 i VA-anslutningen av Edsberg och Väsjön

Publicerad:

En tillfällig byggpaus har utfärdats för den del av projektet med utbyggnaden av VA-nätet till Edsberg och Väsjön som pågår i området vid Gärdesskolan. Syftet med byggpausen är att genomföra fördjupade analyser och ta fram förslag på ytterligare åtgärder för projektet ska kunna genomföras.

Ett omfattande projekt pågår just nu för att ansluta Väsjön och Edsberg till VA-nätet. Arbetet är uppdelat i flera olika etapper. En av dessa, etapp 4, går mellan Gärdesskolan och Edsbergsvägen. SEOM har i dialog med kommunen fattat beslut om en tillfällig byggpaus för den etappen. Denna träder i kraft 3 oktober och gäller tills vidare. 

Fördjupade utredninga och analyser

Vi behöver ta ett omtag kring den del av projektet som genomförs i närheten av skolan. Vi tar oron från vårdnadshavare på allvar och har därför beslutat om en tillfällig byggpaus. Under den kommer vi att genomföra fördjupade utredningar och analyser för reda på vilka ytterligare åtgärder som kan vidtas för att projektet ska kunna genomföras, säger Jörgen Austler, vd på SEOM.

Det här är ett stort projekt med många utmanande faktorer i ett tätbebyggt område med en redan ansträngd trafiksituation. Samtidigt är det en viktig förutsättning för att säkra den framtida försörjningen av vatten och avlopp till Väsjön och Edsberg. Projektet är också avgörande för att kunna leda dagvattnet till de planerade reningsdammarna i Edsbergsparken, som spelar en viktig roll i att förbättra Edsvikens vattenkvalitet, säger Åsa Snith, affärsområdeschef för vatten och avfall på SEOM.

Området där projektet pågår kommer av säkerhetsskäl fortsatt att vara inhägnat fram till dess att arbetet kan återupptas.

Vissa arbetsmoment kommer att behöva slutföras av säkerhetsskäl och för att säkerställa leveransen av fjärrvärme i området. En del personal kommer därför finnas inom arbetsområdet vecka 41 och 42.

Etapp 1 färdigställs

Etapp 1 i projektet som pågår i korsningen Landsnoravägen/Malla Silfverstolpes väg befinner sig arbetet i slutfasen och kommer att färdigställas under hösten. Detta möjliggör att trafiksituationen i korsningen kan återställas till hur den såg ut tidigare.

Läs mer om projektet för att bygga ut VA-nätet här.

Mer information gällande etapp 4 finns här.