Se över ditt elavtal

Publicerad:

Nu när hösten närmar sig och temperaturen sjunker är det många som börjar tänka på sitt elavtal. Vilket elavtal som passar just dig bäst beror bland annat på hur du bor, hur mycket el du använder och hur priskänslig du är varje månad.

För att få ett tryggt och stabilt avtal finns det några viktiga saker att tänka på.

Läs villkoren noggrant

Det finns många kampanjer från elhandlare som lockar så här års, särskilt när man vet att vintern är på väg och elräkningen kan bli högre. Men kom ihåg att läsa det finstilta. När kampanjperioden tar slut kan priset stiga avsevärt, och du kan fastna i ett avtal som blir mycket dyrare än förväntat. Se därför till att du vet vad som gäller när kampanjperioden löper ut, och om det finns andra dolda kostnader eller villkor.

Välj en schysst elhandlare

Säkerställ att elhandlaren du väljer är certifierad med "Schysst elhandel". Det är ett garanti för att elhandlaren måste följa särskilda regler för transparens och kundbemötande, och en trygghet för dig som kund att veta att du får schyssta villkor utan dolda överraskningar. Läs mer om Schysst elhandel här. 

"Många kunder hör av sig till oss så här års och vill ha råd kring elavtalet.  Vi erbjuder både rörligt, fast, mixpris och timprisavtal och hjäper dig gärna att välja något som passar dig.  Oavsett vilket elavtal du väljer strävar vi alltid efter att hålla så låga priser som möjligt över tid, alltid med schyssta villkor så att du som kund kan känna dig trygg. Något våra kunder brukar uppskatta lite extra mycket är att vår kundtjänst alltid finns nära tillhands",säger Anne-Marie Leijon, Elhandlare på Sollentuna Elhandel.

På den här sidan kan du läsa mer om våra elavtal.